Tasarımcılar ve Grafikler için En İyi Chrome Eklentileri

Tasarımcılar ve Grafikler için En İyi Chrome Eklentileri
0
(0)
Gelişen dünya ile birlikte birçok yeni marka ortaya çıkmıştır. Bu yeni markaların yanı sıra çok uzun zamandır var olan markalar da vardır. Oluşan bu rekabet durumunda markalar kullanıcılar tarafından tercih edilmek ve bilinmek için çeşitli reklam kampanyaları oluşturmaktadır. Bu reklam kampanyalarında üç önemli faktör vardır. Bu faktörler reklam verilen mecra, marka ve yaratıcılıktır. Fakat bu faktörler de kendi içerisinde bir önem sırasına sahiptir. Bu doğrultuda en önemli faktör %51’lik bir oranla yaratıcılıktır. Yaratıcı olmak, iç görülere uygun fikirler üretmek ve bunları tasarlamak oldukça önemli ve güçtür. 

Bu tasarımları oluştururken tasarımcılar ve grafikerler çeşitli uygulamalar kullanmaktadır. Bu uygulamalar arasında çeşitli tasarım programları yer alsa da en çok kullanılan uygulama şüphesiz Google arama motorudur. Google Chrome içerisinde kolayca kurulan eklentiler sayesinde tasarımcılara ve grafikerlere çeşitli kullanım kolaylıkları sunulmaktadır. Bir tasarımcı herhangi bir tasarım uygulaması üzerinde bir çalışma gerçekleştirirken bazı materyal ya da bilgilere ihtiyaç duyar. Örneğin, yazı fontunun ne olduğunu bilmek, kullanılan resimler, renk kodunu öğrenerek doğru rengi kullanabilmek ya da etkili sayfa düzenleri oluşturabilmek için bir takım Chrome uzantılarına ihtiyaç duyar. Yaratıcı ve profesyonel tasarımlar hazırlamak isteyen grafikerler için en iyi Chrome uzantıları ve işlevleri şunlardır:

  • FireBug: Hem Chrome hem de Firefox eklentisi olan bu eklenti site üzerinde oluşabilecek hataları ayırt etmek ve HTML ayarlarında çeşitli düzenlemeleri sağlamak amacıyla kullanılır. Tasarımı yapılacak herhangi bir web sitesini JavaScript, HTML ya da CSS olarak görüntüleyebilmenizi sağlarken bunun yanı sıra oluşan sorunları da bu eklenti üzerinden düzenlemenize olanak tanır.
  • WhatFont: Bir tasarımcı ya da grafiker yapacağı tasarımlarda markanın logosuna, kurumsal kimliğine uygun fontlar kullanmalıdır. Bütünlük ve tutarlılık açısından bu çok önemli bir kriterdir. Bazen bu bilgiler marka tarafından sağlanırken bazen de verilmez. Bu gibi durumlarda Chrome üzerindeki bu eklenti sayesinde sitede kullanılan yazı fontunun hangisi olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • Chrome Sniffer: Bir web tasarımı gerçekleştiriyorsanız web üzerinde çalışan web çerçeve / CMS ve javascriptvkütüphanesi gibi web geliştiriciler de sizlere yardımcı olacaktır.
  • Code Cola: Bu eklenti sayesinde görsel olarak CSS düzenleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir web sitesi üzerinden kolaylıkla CSS düzenlemelerini sağlayabilirsiniz.
  • ColorZilla: Her tasarım işinde olduğu gibi web tasarımında da görsellik oldukça önemlidir. Kaliteli görseller kullanmanın yanı sıra web sitesinin renklerinin görsel ile uyumlu olması da oldukça önemlidir. ColorZilla eklentisi bir degrade jeneratör sayesinde renk seçebilecek damlalıktır. Web sitesi üzerinde HTML rengini belirlemek ve renk seçici olarak kullanmak için uygundur. Ayrıca bu eklenti içerisinde özel renk paletlerini oluşturabilir ve daha sonraki kullanımlarda belirli renk kodlarının dışında kendinize özel bir renk skalası da oluşturabilirsiniz.
  • Tape: Yazı fontu, rengi, görsel kalitesi bir web sitesi tasarımının olmazsa olmaz unsurlarıdır. Bu unsurların oluşturduğu sayfaların da kusursuz olması beklenir. Sayfanın içerisine yerleştirilen cetvel gibi kılavuz çizgileri ile kolaylıkla tasarımınızı oluşturabilirsiniz. 
  • Resolution Test: Web sitesi oluştururken çözünürlük dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Her kullanıcının gerek cihaz gerekse de internet hızından kaynaklanan farklı çözünürlükleri vardır. Bu Chrome uzantısı sayesinde kullanıcıların hangi çözünürlükte web sitesini ne şekilde görüntüleyebildiklerini önceden test edebilirsiniz.
  • Speed Tracer: Çok sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi de web sitesinin yüklenme hızıdır. Bu sorunu çözmek için bu eklenti oldukça kullanışlıdır. Farklı birçok nedenden kaynaklanan sorunları tespit ederek bu sorunları çözmek için kullanılır.
  • Awesome Screenshot: Web tasarımı yaparken elbette birçok yanlışlıkla karşılaşacaksınız. Bu yanlışlıkları düzeltmek için resim olarak kaydedebileceğiniz bir eklentidir. Web sitesi üzerindeki yanlışlıkları tespit ederek bunların düzeltilmesi için harekete geçmenizi sağlar. 

Bir tasarım oluştururken elbette yaratıcılık ön plandadır. Fakat bu yaratıcılığı destekleyecek, işinizi kolaylaştıracak eklentilerin de önemi oldukça büyüktür. Bir web sitesi tasarlarken ihtiyaç duyabileceğiniz Chrome eklentilerini indirerek sizler de daha profesyonel işler ortaya çıkarabilirsiniz.

İçeriği Yararlı Buldunuz mu?

Ort. 0 / 5. 0

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Yorum

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SEO Uzmanıyla Görüş.

Hemen Bir SEO Uzmanı ile Görüşerek Firmanız İçin İnternette Ön Sıralarda Yer Alma Fırsatını Yakalayın.